Manise Uitvaartverzorging
Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen vastleggen

Het is goed om uw uitvaartwensen al te laten vastleggen. Voor de uitvaart heeft u hier ruim de tijd voor, en vaak na een overlijden is deze tijd korter. Wanneer u een overlijden verwacht of dit van tevoren al bespreekbaar maakt met uw naaste, zorgt dit voor rust bij uw dierbare.

  • De uitvaartkist
    Bij het voorbereiden van de uitvaart kunt u misschien al nadenken over de uitvaartkist. Welke uitvaartkist heeft u voor ogen? Welke kleur zal de uitvaartkist worden?  U kunt in uw wilsbeschikking de keuze voor de uitvaartkist al opnemen, zodat wij direct weten welke uitvaartkist u graag heeft.

  • Muziek en foto’s
    Voor de uitvaart kunt u al bedenken welke muziek u wilt horen tijdens de afscheidsplechtigheid. Bij diverse crematoria en begraafplaatsen in Nederland kan er muziek afgespeeld worden. Het is vaak de keuze welke muziek persoonlijk bij u past en welke muziek smaak u heeft. Maar natuurlijk ook de afweging wat bij u past en wat er te gehore komt. Zo kan de muziek tijdens de plechtigheid veel voor uw dierbare betekenen. Daarnaast kan er tijdens de muziek foto’s worden getoond op het scherm in de aula. Dit zorgt ervoor dat uw uitvaart zo persoonlijk wordt vormgegeven.

  • Rouwvervoer en opbaring
    In uw wilsbeschikking kunt u ook opnemen welk soort rouwvervoer u graag zou willen. Wilt u een rouwauto zonder volgauto’s of had u toch liever volgauto’s gewenst voor uw dierbare? Misschien wel een koets met paarden? Daarbij kunt u vooraf bedenken waar u de opbaring had gewenst, wilt u een thuisopbaring bijvoorbeeld op een bed met een koeling er onder, in een uitvaartcentrum bij u in de regio, in het crematorium of liever op een van onze uitvaartlocaties in de regio? 
× Hoe kan ik je helpen?