Manise Uitvaartverzorging
Checklist uitvaart

Checklist uitvaart

Checklist uitvaart regelen

In deze moeilijke periode is het lastig om alles op een rijtje te zetten. Hierbij helpen wij u graag. Wij adviseren daarom ook eerst te doen wat belangrijk is voor dat moment en wat eventueel later kan. Hier ziet u direct en eenvoudig welke stappen u WEL alvast kunt ondernemen na een overlijden.

1. Arts inschakelen
Allereerst dient u direct een huisarts in te schakelen. Deze zal naar u toe komen om de dood vast te stellen. De huisarts stelt hier direct een verklaring van overlijden op, de A en B verklaring. Deze dokterspapieren zijn voor ons uiteindelijk nodig om een aangifte van overlijden in te dienen bij de gemeente. Uiteindelijk ontvangt u hiermee van ons een akte van overlijden.

2. Eventuele uitvaartverzekering(en) opzoeken
U kunt ook alvast bekijken of er uitvaartverzekeringen/polissen aanwezig zijn. Het kost vaak veel tijd om de oude uitvaartpolissen te vinden. Wanneer u de uitvaartpolissen heeft gevonden, kunt u deze in overleg aan onze uitvaartverzorgers overhandigen. Wij zorgen ervoor dat de verzekering zal uitkeren, of indien u dit wenst liever zelf te doen. Uiteraard zijn beide mogelijkheden van toepassing, u beslist in alle vrijheid.

3. Wilsbeschikking of testament
Indien uw dierbare een wilsbeschikking of testament heeft, kunt u deze alvast klaarleggen voor de uitvaartverzorger. Een wilsbeschikking is een document waarin de wensen voor de uitvaart zijn vastgelegd. Uw dierbare heeft hierin vastgelegd hoe hij of zij het laatste graag had gewild. Onze uitvaartverzorgers weten direct hoe het laatste afscheid moet worden vormgegeven.

4. Kleding, paspoort of ID
Wanneer u een melding van overlijden aan ons doorgeeft, kunt u ook alvast de kleding klaarleggen. Het klaarleggen van de kleding zorgt ervoor dat onze verzorgers direct de overbrenging kunnen regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan eventueel een bril, gebit of sieraden. Persoonlijke bezittingen kunnen voor de uitvaart worden terug gegeven aan de nabestaande. Ook kunt u alvast het paspoort of ID klaarleggen. Wij zorgen voor een kopie van het ID of paspoort, dat nodig is om de uitvaart te regelen en andere wettelijke formaliteiten te verzorgen.

Ons werkgebied

Barendrecht,De Lier,Delft,Den Haag,Den Doorn ,Dordrecht,Hendrik-Ido-Ambacht,Hoek van Holland,Honselersdijk,Maasdijk,Maasland,Maassluis,Monster,Naaldwijk,Papendrecht,Pernis,Poeldijk,Ridderkerk,Rijswijk,Rotterdam,S-Gravenzande,Schiedam,Vlaardingen en Zwijndrecht. Maar ook buiten deze regio zijn wij u graag van dienst 

× Hoe kan ik je helpen?